Cégtörténet

Negyed évszázad nagyon hosszú idő egy olyan társaság életében, amely azért alakult, mert „valakik” nagyon szerették a munkájukat. Ez a szakma iránti szeretet az évek során sok embert „sodort” magával és egyre többen azonosultak azzal a gondolattal, hogy segíteni kell másokon. Azon embertársainkon, akik nem olyannak születtek, mint mi, vagy valamilyen történés következtében megváltozott az életvitelük. 1993. december 15-e fontos dátum a cég életében, hiszen ekkor „született meg”.

A három alapító tag ortopéd műszerész végzettségű szakember, akik a mozgáskorlátozott és a sérült emberek életvitelét megkönnyítő gyógyászati segédeszközök készítését, javítását és értékesítését tűzték ki célul. Már megalakuláskor olyan környezet kialakítása volt a cél, mely emberközpontú, családias, barátságos. A munka, a megbízhatóság és a szakértelem révén egyre nagyobb elismerést szerzett a vállalkozás; az ügyfeleink igényeinek megismerése és kiszolgálása hozzásegítette a Kft-t az a folyamatos növekedéshez. 1997. január 06-ával gyökeres változás állt be a PRIMA-PROTETIKA Kft. életében, új székhelyen, Békéscsabán a Gyulai út 35. szám alatt folytatta működését. Következő évben hazai gyártó cégként megkezdte a rehabilitációs eszközök gyártását (bot, mankó, járókeret, stb) békéscsabai telephelyén.

Ezzel párhuzamosan a szomszédos megyékben, először Szegeden, majd Kecskeméten illetve Szolnokon saját gyártóhelyet alakított ki a társaság, melyek a növekvő piaci igényeket és a gazdaságos működést támogatták. A vállalkozás 1998. október 13-án eleget tett az ISO 9001 Nemzetközi Minőségirányítási Rendszer követelményeinek és megkapta a tanúsítványt, melyet azóta is folyamatosan megújít, teljesít. Ezzel párhuzamosan a szakmai előírásoknak megfelelő hatósági engedélyeket és előírásokat is teljesíti a cég gyártóhelyeire és termékeire egyaránt. A gyógyászati segédeszköz gyártást szakképzett ortopédiai műszerészek, ortopédiai kötszerész végzettségű varrónők és ortopédiai cipészek végzik, akik továbbképzéseken vesznek részt, hogy a kor elvárásainak megfeleljenek.

A kereskedelmi igények növekedése kapcsán folyamatosan bővült a szaküzlethálózat az évek folyamán. Ma a Dél-Magyarországi régióban piacvezetőként, 23 szaküzlettel áll a vállalkozás a vásárlók, ügyfelek rendelkezésére. 2006. óta az interneten is megtalálható a cég, ahol értékesítést is folytat. A cég termékpalettája több ezer féle terméket számlál. A Kft. kínálatában szerepel a betegségek megelőzésre, az egészség megőrzésre, sportolásra, illetve az életvitel könnyítésére, a mindennapok visszaállítására, rehabilitációra alkalmas eszközök széles választéka.

2005. novembertől a Békéscsaba, Vandháti út 1. szám alatt is kezdetét vette a gyógyászati segédeszközök gyártása, valamint nagykereskedelmi tevékenysége.

A Kft. munkatársainak szakértelme és rugalmassága révén nem csak Békéscsabán tudja az ultrahangos csontsűrűség mérést, a vérnyomásmérő pontosság-ellenőrzést, a kerekesszék javítást, a babamérleg és légzésfigyelő kölcsönzést végezni, hanem igény esetén minden telephelyén. Szakorvosok közreműködésével lehetőséget biztosít a vállalkozás szakrendelések lebonyolítására. A piaci igényekhez igazodva 2006-tól folyamatosan biztosítja a vállalkozás az egészségpénztári kártyák és bankkártyák elfogadását. Így ma, az összeolvadások után is 12 pénztárral áll kapcsolatban. Ugyanakkor lehetőség van bankkártyával és különböző utalványokkal, kuponokkal történő fizetésre is a szaküzletekben.

A 2012. év legnagyobb volumenű beruházása a Rodin 4D rendszer beszerzése volt, melyre az Új Széchenyi Terv keretében nyert a Kft. támogatást. Ennek a gyártástechnológiának az előnye, hogy a hagyományos, gipszelésen alapuló eljárás helyett az új technológia segítségével gyorsabban, pontosabban, egyszerűbben és a páciens számára kíméletesebben, higiénikusabban, teljesen digitalizált formában történik a méretvétel, valamint a pozitív minta szerkesztése és marása. Páciensek - az új eljárásnak köszönhetően - akár már a méretvétel napján felpróbálhatják a részükre gyártott eszközt.

Jövőt építünk - a múlt gyökereiből - a jelen aktív közreműködésével!

Ütőképes, szakmailag jól képzett csapattá bővült a társaság. Kereskedelmi ismeretekkel rendelkező stábbal, ötletgazdag, naprakész marketingtámogatással tekint a jövőbe, kihasználva a 21. század nyújtotta technikai lehetőségeket. A partnerkapcsolatok ápolása nem csupán hagyományra épülő protokolláris mutatvány, mindinkább napi szintű, közös fejlesztést, gyártást és értékesítést támogató tevékenység munkatársaink számára. Ez jelentheti a jövőt! A Kft. folyamatosan fejleszti saját gyártású termékeit, a kor igényeinek megfelelő forma és színvilággal, a gyógyulást segítő antibakteriális anyagokkal, kiegészítőkkel. Ennek köszönhetően lépést tud tartani a növekvő piaci igényekkel és tovább tudja bővíteni termékpalettáját is.

A cég jelmondata továbbra is:

Minőség – Szakértelem – Megbízhatóság